Мудрост на срцето

Кога навистина почнав да се сакам себе си, сфатив дека мојот ум може да ме поремети и дека од некои свои мисли можам да се разболам.

Но, штом почнав да го користам своето срце, мојот ум доби драгоцен сојузник. Денес таа врска ја викам- Мудрост на срцето.

Нема потреба да се плашиме од расправии, соочувања ниту било какви проблеми, бидејќи и ѕвездите понекогаш се судруваат и од тој судир се создава некој нов свет.

Денес, јас знам: Тоа се вика живот.

Чарли Чаплин

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: