И кога си тажен, смеј се

„Те сакам. Не заради тоа што си, туку заради тоа што сум јас покрај тебе“.

  „Ниедна личност не ги заслужува твоите солзи. Онаа која ги заслужува, никогаш нема да те расплаче“.

  „Само затоа што некој не те сака онака како што ти замислуваш дека треба, тоа не значи дека не те сака со цело свое битие“.

  „Вистинскиот пријател е оној кој те држи за рака, а ти го допира срцето“.

  „Најлош начин некој да ти нeдостасува е да седиш покрај него, а да знаеш дека никогаш нема да бидете заедно“.

  „И кога си тажен смеј се. Никогаш не знаеш кога некој може да се заљуби во твојата насмевка“.

  „Не го поминувај времето со некој кој не се грижи за тебе“.

  „Можеби Господ сака да запознаеш многу погрешни луѓе пред да го сретнеш правиот. Затоа не грижи се“.

  „На светов си само еден човек, но на некого можеби си му се“.

  „Не плачи за тоа што завршило. Радувај се за тоа што се случило“.

  „Секогаш ќе има луѓе кои ќе те повредат, но продолжи да веруваш и биди внимателен“.

  „Не планирај. Најдобрите работи се случуваат кога најмалку очекуваш“.

Маркес

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: