Не важно колку е долг патот, туку колку е јака вашата волја

Животот ќе ви прости кога ќе го пресечете прстот. Имено, потсвесната инелигенција веднаш се активира да ја исцели раната. Новите клетки го премостуваат исеченото место.

Ако по грешка изедете расипана храна, животот ќе ви прости, ве тера да повраќате и ве спасува од пропаста.

Ако се изгорите на некој дел од телото, животниот принцип бргу го ограничува отокот и оштетениот дел од ткивото, создава нова кожа, милиони нови клетки.

Животот не ви го помни лошото и секогаш ви простува. Животот како принцип ви го обновува здравјето, виталноста, хармонијата и спокојството ако соработувате со него усогласувајќи ги своите мисли со природата.

Негативните болни спомени, горчината и нерасположението го запираат слободниот проток на животниот принцип во вас.

Џозеф Марфи

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: