Никој не може да избега од своето срце

Предавството е удар што не го очекуваш. Ако добро го познаваш своето срце тоа никогаш нема да те изненади. Затоа штом ќе ги знаеш неговите сништа, неговите желби, ќе водиш сметка за нив.

Никој не може да избега од своето срце. Затоа е подобро да слушаш што ти зборува. Дури и кога се преправаш дека не го слушаш она што ти го кажува, тоа ќе чука во твоите гради и нема да престане да ти повторува што мисли за луѓето, животот и светот..

Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: