Утре…никому не му е гарантирано

Утре…никому не му е гарантирано, ни на младите ни на старите. Можеби денес последен пат ги гледаш оние кои ги сакаш.

Затоа, немој да бидеш неодлучен, направи го тоа денес, затоа што ако се покаже дека нема да го дочекаш утрешниот ден, ќе зажалиш за денот во кој ти недостасуваше време за една насмевка, за еден бакнеж…

Ќе зажалиш што си бил презафатен да им ги искажеш желбите… Gabriel Garcia Marquez

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: