Она си што можеш да замислиш

Зарем мислиш дека нечие мислење за тебе може да биде вистина за твоето битие?

Луѓето те гледаат низ своето расположение а не низ стаклото на објективноста, бидејќи такво нешто не постои. Она си што можеш да замислиш во своите најсмели мечти.

До таму уште не си дошол поради сопнувањата кои ти ги прави стравот; стравот дека ќе успееш а не дека нема тоа да се случи.

И тогаш, негативното мислење на другите за тебе, ти доаѓа како здивнување, изговор и некакво олеснување.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: