Кога жената ќе замолчи

Кога жената ќе замолчи, таа престанува да се бори за вас. Одлучи да застане. Вие повеќе не вредите ниту една нејзина емоција.

Кога жената ќе замолчи, очигледно еден пламен кој горел во нејзиното срце се изгаснал. Нејзиното срце кое некогаш сакаше стана ладно и се претвори во мраз.

Кога жената сака, подготвена е да се бори до самиот крај. Таа го вложува своето срце, сета своја енергија во поправање на ситуацијата. А кога ќе замолчи, знајте, нема враќање.

Молчењето на жената значи дека застанала. Подготвена е да ве пушти. Не сте повеќе вредни за нејзините напори. Имајте во предвид дека емоцијата и искреноста им значат многу на жените.

Затоа не се плашете од своите емоционални ерупции. Не се плашете од конфликти. Плашете се од денот кога таа ќе престане да се обидува. Плашете се од нејзиното молчење. Тој момент кога се обидувате да ја испровоцирате а таа не реагира. Бидејќи кога жената ќе застане, тоа значи дека не се плаши да си оди.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: