Најсилна е онаа љубов која може да ја покаже својата слабост

-Праисконскиот грев не е во тоа што Ева го изела јаболкото, туку што чувствувала потреба да го сподели со Адам она што го доживеала, од страв да не чекори по патот сама и без ничија помош.

– Животот е кус, или премногу долг, за да можам да си дозволам да го живеам толку лошо.

-Озборувањата не убиваат, тие се цена на успехот.

– Кога веќе немав што да загубам, јас добив се’. Кога престанав да бидам она што сум, се најдов себе си. Кога доживеав понижување и целосна потчинетост, станав слободна.

-Уметноста на сексот е во губењето на контролата.

-Најсилна е онаа љубов која може да ја покаже својата слабост.

11 минути – Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: