Aко сакаш

Ако сакаш, пушти љубовта да ја превземе власта, нека го украде срцето, нека го замати разумот, нека ја извалка честа.

Ако си трезен, ќе се грижиш, работите да не тргнат по зло.

Ако сакаш, само дојди, дојди и остани тука…

Руми

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: