Најубавото допрва доаѓа

Не се впуштај во она што не е твоја работа, не се мачи околу она од што си поштеден, не се опуштај пред оној кој не те познава и не се расправај со оној кој е под тебе.

Она што ќе ти биде сомнително препушти им го на другите, оној кој тебе ќе те почести и ти него почасти го уште повеќе, а оној кој не те сака заобиколи го.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: