Омразата која ја загадува душата

Вистински си валкан само одвнатре. Надворешната валканица лесно се чисти. Постои една врста на валкано која чистата вода не го мие, а тоа е флеката на омразата која ја загадува душата.

Своето тело можете да го прочистите со воздржување и пост, но само со љубовта ќе го прочистите вашето срце.

Руми

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: