Не дозволувај еден човек да те повлече ниско

Ако не можеш да леташ тогаш трчај, ако не можеш да трчаш тогаш оди, ако не можеш да одиш тогаш ползи, но се’ што правиш мора да биде движење за напред.

Не дозволувај еден човек да те повлече ниско, да почнеш да лажеш, клеветиш или мразиш.

И на крај верувај, бидејќи вера е кога ќе го направиш првиот чекор дури и ако не ги гледаш сите скалила.

Мартин Лутер Кинг

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: