Ако тагата може да се измери…

Ако тагата може да се измери, јас секое утро би се будел под планина од тага. Ако копнежот може да се претвори во зборови и во мелодија, ти би слушнала симфонија.

Северот го прашува југот за тебе, стеблата на оревите се интересираат за тебе, но одговор нема. Јас одам по далечини и преку планини , за само еден збор од тебе, но зборови нема и далечината ме убива.

Кажи како да го најдам патот до твоето срце, дај ми некој знак и јас ќе дојдам. Подготвен сум да ти дојдам, само дај ми знак и еве ме. Не сакам да те лажам, но искрен сум кога велам дека ќе дадам се’ од себе.

“Љубов во ранетата земја” – Џин Сасон

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: