Џабе желба..кога не е судбина

Често ја потценуваме моќта на позитивната енергија. Најчесто мислиме дека светот е лошо место и дека работите не се случуваат така лесно како што сакаме тие да се случат. Нашиот став генерално е дека сите лоши работи влијаат само на нас и дека нашиот живот е полн со проблеми и неволји.

Замислете друга ситуација. Замислете, како најчесто сте среќни, мирни и мирољубиви и замислете дека светот ви помага да имате она што посакувате да постигнете. Самата помисла ќе донесе насмевка на вашето лице.

Поголемиот број на луѓе мисли дека тоа е дефиниција за позитивната енергија. Но, тоа е погрешна претпоставка. Но, позитивната енергија е повеќе од смеење. Тоа значи, ускладување на вашиот живот со енергетската вибрација на вашата душа. Да работите тоа што ви се допаѓа; што ве прави живи.

Исто така се работи за складност меѓу вашиот ум и тело, како и Свемирот. Треба да го имате на ум фактот дека се’ во овој Свемир има силна вибрација и кога ќе се ускладите со вибрациите кои навистина се добри за вас, ќе сфатите како добрите работи ви се случуваат. Целиот живот се менува и станува подобар. Ќе видите нови можности кои ќе ви дојдат.

Всушност, ќе се запознаете со вистински луѓе и Свемирот ќе почне да ги трга сите лоши луѓе од вашиот живот. Ќе почувствувате дека секоја мисла и чувство која ја имате ќе има синхронизација со силата на Свемирот. Она што е најважно, ќе ја разберете смислата на животот. Значи, Свемирот ќе почне да се грижи за вас и ќе сфатите дека тоа е најубавото чувство досега.

Силата на позитивната енергија ќе ве направи потполни и целовити. Ќе бидете подобра личност не само на работа, туку и во вашите односи и се’ околу вас. Секој од нас мора да одбере живот полн со позитивна енергија бидејќи ќе не’ направи посреќни и на тој начин животот ќе има смисла.

извор : Novipocetak

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: