Ја имаш моќта во свои раце

“Милиони луѓе се слепи, односно психолошки и духовно слепи затоа што не знаат да станат она, за што по цел ден размислуваат.

Човекот е духовно слеп кога мрази, кога е во лошо расположение или пак кога им завидува на другите. Тој всушност не знае дека лачи ментален отров кој може да го уништи. Човекот почнува ментално и духовно да гледа кога ќе стекне нова перцепција на умот и кога ќе сфати дека во него постои Бескрајна интелигенција која реагира на неговата мисла и која може да ги разреши сите негови проблеми”.

Џозеф Марфи – “Моќта на исцелувањето”

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: