Животот е чудо!

Секој од нас наутро се буди со одредена количина на енергија која му е достапна во животот. Ако таа енергија непотребно ја трошиме на грижи, ирационални стравови, негативности, критика, грижа за другите луѓе додека самите имаме проблеми…

Колку енергија може да остане за да креираме нешто позитивно и убаво, среќа и мир, за да се закрепнеме себе си, да ги научиме потребните лекции?

Наместо да се грижиш, инвестирај ја таа енергија во исполнување на своите соништа, надежи и желби. И да, знам дека е многу полесно да седнеш и да плачеш над својата судбина,за состојбата на телото и умот во сме инвестирале многу години енергија и колку е потребно многу труд и волја за да научиме како нашите грижи да ги претвориме во позитивни мисли и емоции.

Затоа помалку грижи, повеќе вера во себе и животот за чудо ќе стане по радосен!

Наталија

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: