Важно е да си среќен

За среќата може да се зборува 5 минути, не повеќе. Нема што повеќе да се каже од тоа дека си среќен. А за несреќата, луѓето зборуваат со денови и ноќи.

Всушност, човекот е среќен само тогаш кога најмалку обрнува внимание на времето и кога не го брка страв. Но, ако те брка страв, ти сепак можеш да се насмееш. Што друго би правел?“

Ерих Марија Ремарк

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: