Тоа што го носиш во себе нема цена, а ја одредува твојата вредност

Сѐ што ни се случува во животот е резултат на избори и одлуки кои сами сме ги направиле. Секоја наша мисла одредува избор и одлука која води кон одредено однесување.

Однесувањето креира искуство а искуството создава емоција. Емоцијата ни ги обликува мислите. Начинот на кој размислуваме, начинот на кој работиме, и начинот на кој се чувствуваме ја креира нашата реалност.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: