Не го комплицирајте животот..немате време

Никогаш немој да престанеш да се надеваш. Никогаш. Надежтта потекнува од твоите најдлабоки желби. Таа е објава на твојот најголем сон.

Надежта е мисла која станала божествена.. Тоа што се надеваш, во тоа на крај и ќе поверуваш, она во што веруваш, тоа на крајот и ќе дознаеш, она што го знаеш, тоа на крајот и ќе го создадеш, тоа што ќе го создадеш, тоа на крајот и ќе го доживееш и на крајот ќе го искажеш, тоа што ќе кажеш, тоа на крајот и ќе станеш.

Тоа е формулата на целиот живот. Многу е едноставно.

Нил Доналд Волш ‘Дома со Бог’

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: