Не ги руши сите мостови, можеби еден ден ќе се вратиш..

Нашето време е исполнето со фрустрации, грижи, привлекувања и зависност од ‘дроги’. Како постојано да се обидуваме да зграбиме се’ што можеме додека уште можеме и да го потиснеме сознанието како е се’ празно и бесмислено.

Тие ‘дроги’ ги нарекуваме високи стандарди на живот, а се работи за жестоки и сложени потикнувачи на сетила, кои не’ прават се’ помалку чувствителни и повеќе желни за уште посилни дразби.

Посакуваме забави- за панорама на слики, звукови, возбудувања и предизвици во кои мора да ставиме што е можно повеќе, за што помалку време.

Alan Watts

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: