Сѐ што ти дава горчина, знај дека е со причина

Сѐ што ти дава горчина, знај дека е со причина. Секој камен кој те сопнал бил токму таму со цел да те сопне, оти патот по кој си одел не е твојот.

Со секое гризнување за срцето се отргнувало парче од мене кое не ми припаѓа. Сега сум таму каде што сум, гордa на моите лузни без кои не би билa она што сум денес.

Не ми е жал за грешките бидејќи тие ме направија човек на кој сум посебно горда.

Не дозволувам било кој да ме ограничува и да ме сотрат лошите јазици.

Го живеам својот живот и љубам, себе си пред сѐ.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: