Со некој живееш, а со некој оживуваш..

Ако во животот не сте умреле неколку пати тогаш не сте ни живееле. Од болка, од љубов, од тага, од неправда, од премногу ништо и премалку од сешто.

Ако не сте умирале тогаш знајте дека не сте живеле, само сте постоеле. Како што нема дишење без издишување, така нема вистински живот без ‘умирање’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: