Ќе се умори човек од празните луѓе

Да живееш, нема врска со убавината, поминува таа, ниту со знаењето, сите мислат дека го имаат а посебно не со богатството – проклето е.

Ќе почнеш да живееш дури тогаш кога твоето внатрешно битие ќе научи како една љубов се преболува, како на џелатите им се простува, како злото се победува со доброто.

Да научиш како да се молчи кога сите кукаат и како да се зборува најгласно кога сите од страв молчат. Дури тогаш се станува човек.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: