Во оковите на своето мислење

Луѓето мислат дека можат да те држат во оковите на своето мислење. И дека на секој мора да му биде важно, дали му се допаѓа на другите или не.

Вака всушност сакаат да те заробат. А истовремено сакаат сами да се ослободат од ова ропство.

И кога ќе сретнат личност која е доволно храбра да нема потреба да им се допаѓа на сите, не знаат да се носат со тоа и таа личност почнуваат да ја презираат.

А всушност и’ се восхитуваат. Поточно- го презираат сопствениот восхит.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: