Некој едноставно со поглед ќе ти нацрта насмевка на лицето

Ги гледам луѓето околу себе кои слушаат ама приемникот им е расипан…гледаат ама како да не догледуваат, ќе го вкусат а воопшто не го чувствуваат животот. Не ги препознаваат своите чувства.

Животната лекција ја доживуваат како неправда и го живеат животот ‘другите се виновни’. Си прават по свое, мислејќи дека се’ слушаат, гледаат и знаат најдобро.

Им веруваат на погрешните, а многу малку скоро ич себе си, бидејќи најмалку вложувале во себе и уште не се запознале вистински. Учењето за нив е завршено, заклучена е училницата што се вика Живот. Клучот фрлен во визбите на непотребните работи.

Животот ги предупредува, остава знакови покрај патот, но нивното заклучено срце не слуша и игнорира. На прашањето зошто животот е неправеден има само еден одговор.

Слушајте ја вистината во себе, таму се сите одговори… Слушаме ние ама колку разбираме.

by Рита

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: