Живеј го животот без – ‘Што ако?’..

Можев. Требав. Згрешив. А што велиш на тоа, дека можеби и не е сѐ на тебе, да решаваш и не си одговорен за сите. Никогаш срам, грижа на совест и вина не донеле решение. И онаа што сам си ја залепил на себе, а ни на другите.

И на натпревар се промашува гол или кош, па на кого му е гајле. Дали по малку го слушаш срцето или го уклучуваш само мозокот?

Ако е срцето…Нема грешка тогаш.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d