И лошите искуства се бележат како добри

Што помалку планови правиме, имаме повеќе слобода. Што помалку очекувања, помалку причини имаме за разочарување.

Овој момент е се’ што имаме. Се’ друго е конструкција на нашиот ум и пустата желба.

Барај убаво во се’ околу себе. Секогаш е подобро да се поврзеш со светот а не да седиш и очајуваш во своите замислени ограничувања. Дејствувај…Креирај..во тоа е спасот. И лошите искуства се бележат како добри, бидејќи учиме што треба во иднина да правиме. Да бидеме подобри за себе.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: