Очите кои ме препознаваат

По сите овие години, научив дека животот не се мери по бројот на годините, туку по оние моменти, кога имав храброст да продолжам понатаму и силна верба, пред која сенката на сомнежот се тргаше.

Научив и дека среќата не е во убавината на лицето, туку во очите кои ја препознаваат, а мудрост, во книгите запишана вреди само онолку колку што е моќта да ги разберам пораките и знаковите покрај патот.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: