Не заборавајте да се гушкате

Живееме во заблуда дека сме жртви на животот, а всушност сме жртви на сопствениот Ум кој е заведен со лажни ветувања за надворешна среќа и затоа Умот одлучил доживотно да биде несреќен.

Тоа е причината за огорченост и разочарување од животот, причина зошто кон животот се однесуваме со неблагодарност и постојано приговараме и мрчиме.

Никогаш ништо не ни е по волја. Не заборавајте да се гушкате, да давате љубов, за да ги разберете другите, да бидете нечија инспирација. Да простувате.

Да бидете едро и ветер на онај кого го сакате, а не да гледате во неговите раце дали носи подарок. Суштината на подароците е да БИДЕТЕ љубов а не да добивате љубов.

Гушнете и кажете: “ТЕ САКАМ”.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: