Некогаш ќе се зафркнеш и тоа е универзална вистина

Твојот свет е она што сам ќе направиш од него. Некогаш ќе зафркнеш и тоа е универзална вистина. Но, добрата страна е што сам одлучуваш како ќе зафркнеш.

Девојките ќе бидат твои пријатели- барем се однесуваат така. Некои ќе дојдат, некои ќе си одат. Оние кои ќе го поминат со тебе она најтешкото- твои се најдобри пријатели.

Не ги пуштај да си одат.

Запомни, сестрите можат да ти бидат најдобри пријателки на светот. Што се однесува до љубовниците и тие доаѓаат и си одат. Мразам што морам ова да ви го кажам, но повеќето од нив, речиси сите. ќе ти го скршат срцето, но не смееш да се откажеш, бидејќи така, никогаш нема да ја најдеш својата сродна душа.

Никогаш нема да ја имаш својата друга половина која те прави потполна и тоа вреди за сите. Само затоа што еднаш не си успеал, не значи дека ќе бидеш неуспешен во се’.

Продолжи да се обидуваш и држи се секогаш силно и верувај во себе, бидејќи ако ти не веруваш во себе- кој ќе верува?

Значи, главата горе! И најважно, продолжи да се смееш, бидејќи животот е преубава работа и нуди толку причини за насмевка.

Мерлин Монро

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: