Бидете реални, очекувајте чуда

Кога ќе се ‘ разбудите’ повеќе не се обидувате никого да го импресионирате. Можете ли да го замислите тоа чувство на олеснување, кога никој не морате да импресионирате?

Конечно среќа! Повеќе немате потреба, ни мотив, да објаснувате и да се правдате. Се е во ред.

Што има тука да се објаснува? Подобро да ми кажете ‘се разбудив’, отколку ‘прости ми’.

~Anthony De Mello

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: