Охрабри некој, светот е преполн со критичари

Две лаги кои ти ги зборуваа другите во животот:

– Нема да бидеш ништо

– Можеш да бидеш се’ што ќе посакаш

Вистина е дека не можеш да бидеш се’ што ќе посакаш, но можеш да бидеш се’ што Ти си. Алберт Ајншајн еднаш рекол дека секој е генијалец, но ако и’ судиш на рибата по нејзината способност да се качува на дрво, цел свој живот ќе го помине, верувајќи дека е глупа.

Во себе ја имаш генијалноста, потенцијалот и способноста кои само чекаат да ги откриеш, ископаш и ослободиш. Секој има поинаква способност или одредена генијалност.

Често, споредувањето со способностите на другите, може да значи превид, на она што е прикладно за тебе. Не сме сите создадени да бидеме теоретски физичари, астронаути, хирурзи, готвачи.

Насочи се на она во што си добар, вредно за она што посакуваш и немој да се вознемируваш што не можеш се’ да работиш совршено. Никој не е како ти и тоа е твоја супер сила.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: