Добра ноќ на сите кои се уморни..од чекање, од надевање..премногу сонување

Ако тагата го нашла патот до твоето срце и ја сруши твојата радост, тоа е знак дека патот на среќата се приготвува.

Таа ги чисти сите други работи од куќата, за да може восхитувањето да дојде од изворот на добрината. Страдањето ги тресе жолтите листови од гранките на твоето срце, за да можат свежите листови непречено да растат.

Таа од коренот го извлекува старото незадоволство, за да може нова екстаза да влезе од Неговиот правец. Тагата на срцето го извлекува овенатиот и вијугав корен и ниту еден да не остане скриен.

Преку страдањето можат многу работи да се извадат од срцето, за Бог да даде нешто подобро за возврат.

Руми

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: