Високо летаат оние кои смеат да ги рашират крилјата

Не е важен, човекот кој укажува на тоа, како оној кој се бори се сопна или оној кој создава, како можел подобро да направи.

Заслугите му припаѓаат на човекот кој е во арената, чие лице е извалкано со прашина, пот и крв. Оној кој одважно се обидува; кој греши и повторно не успева; бидејќи ништо не е постигнато без грешка и недостаток.

На оној кој со голем ентузијазам е посветен на вредна работа. На оној кој на крајот ќе доживее триумф на големите достигнувања или кој ќе доживеј неуспех во обидите да оствари големи работи.

Неговото место никогаш нема да биде покрај оние плашливи души, кои не знаат ни за победа, ни за пораз.

Теодор Рузвелт

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: