Ако животот ти ги скрати крилата…

Ќе ти кажам нешто што веќе го знаеш.

Светот не се само сонце и виножито. Тоа е многу злобно и гадно место и не ми е гајле колку си јак. Ќе те фрли на колена и ќе те држи таму засекогаш, ако тоа го дозволиш.

Ни ти, ни јас, ни било кој друг, не може да удри, така тешко како животот.

Но, не се работи за тоа колку јако можеш ти да удриш. Се работи за тоа колку тежок удар, можеш да примиш и да продолжиш да се движиш напред.

Пак ќе ти повторам- Колку можеш да примиш и продолжиш да се движиш напред!

Тоа победува! Ако ја знаеш својата вредност, излези и земи она за што си вреден. Но, мораш да бидеш подготвен да примаш удари, а не да покажуваш со прст, зборувајќи дека не си таму, каде што сакаш да бидеш, поради него, или неа, или било кој друг!

Кукавиците тоа го прават, а ти не си тоа!

Ти си подобар од тоа!

Rocky Balboa

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: