Гладни сме за нежност и разбирање

Дури и ако реагираш, тоа нема ништо да промени. Тоа нема да ги натера луѓето да те сакаат и почитуваат повеќе и нема да ги натера магично да го сменат своето мислење.

Понекогаш е подобро да ги пуштиш работите да се случат, луѓето да си одат, да не се бориш за разрешување, да не бараш објаснување, одговори и да не очекуваш дека луѓето ќе ја сфатат позадината на твојата приказна и од каде доаѓаш.

Животот е подобро да се живее кога не се насочуваш на она што се случува околу тебе, туку кога се фокусираш на она што се случува во тебе. Работи на себе и својот внатрешен мир и ќе сфатиш дека не реагирање на секоја ситница која те мачи, е прва состојка на среќен и здрав живот.

Rania Naim

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: