Постојат гушкања во кои дишеш и почнуваш повторно да живееш

„Да се негира судбината е ароганција, да се каже дека ние сме единствените кои се одговорни за нашето постоење е безумие: ако ја негираш својата судбина, животот станува низа на пропуштени можности, жалење за она што не било, а можеше да биде, каење за она што не е направено, а сме можеле да направиме и се распрскува сегашноста станувајќи уште една пропуштена можност ….

Никогаш нема да кажеш, сум бил каде што сакала судбината да бидам, бидејќи судбината одредила дека ќе се запознаеме оној ден и оној час, не пред тоа.“

Човек – Ориана Фалачи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: