Тогаш кога ќе престанете да се надевате на подобро утре, ќе научите да живеете денес

Животот е едно прекрасно патување. Доживеј го така, таму каде што треба да бидеш, по кои патеки ќе чекориш, ќе видиш, почувстуваш, ти ќе бидеш.

Не размислувај како другите. Ти, како и секој друг имаш свој пат, искушенија, чувства и се’ она што треба и каде треба да поминеш ќе го доживееш во овој живот. Понекогаш тоа се патеки послани со трња, а понекогаш среќата ќе чукне на твојата врата.

Како и денот кој проаѓа, така месецот го сменува сонцето. Ништо не трае вечно, ни добро ни лошо. Твои правила, твој пат и твој живот. На твојот пат ќе сретнеш и запознаеш многу луѓе добри и оние несвесни и незадоволни кои ќе љубоморат на твојата среќа.

Ама твојата среќа и твојот пат зависат само од тебе и од твоите одлуки и избори. Бирај паметно, бирај свесно, потпри се на своето чувство и како што срцето ќе ти рече… и тогаш сигурно сите одлуки ќе бидат во согласност со другите луѓе и во согласност со твојот живот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: