И кога вашите стопала ќе бидат уморни…Одете со срце

Сиромавиот го прашал Буда:

– Зошто сум толку сиромашен?

Буда:- Не си научил да даваш.

Сиромавиот: Како можам да давам кога немам ништо?

Буда: Имаш најважни работи за давање. ЛИЦЕ- со кое даваш насмевка УСТА- со која можеш да дадеш Мудрост и утеха на другите, СРЦЕ- кое можеш да го отвориш за другите, ОЧИ – со кои можеш да го набљудуваш доброто во другите, ТЕЛОТО- кое можеш да го употребиш за да им помогнеш на другите Ти воопшто не си сиромашен. Сиромашениот дух е вистинска сиромаштија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: