Кој не знае што изгубил, значи дека ништо не изгубил…

Некои луѓе победуваат, освојуваат, но чувството на пораз ги тера одново да се докажуваат, па така продолжуваат со победи, се’ до моментот кога истрошени, ќе паднат под нозете на непријателот.

Тогаш дури ќе сфатат, дека сите досегашни победи се претвориле во животен пораз, бидејќи никогаш не победиле со срце, туку се тука, со желба да бидат победници во очите на другите, несвесно се победувајќи се себе си.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: