На крајот ти треба некој, кој не се откажува од тебе

Некој дипломирал со 21, но чекал 6 години да добие добра работа. Некој немал никакво образование, но станал милијардер со 21 год. Некој се венчал на 20 год, но се развел 5 години подоцна. Некој се венчал со 35, но ја нашол вистинската љубов.

Не заостануваш. Не си подранил. Се’ е на време. Верувај дека си на вистинскиот пат. Не можеш да го споредуваш својот живот со животот на другите, бидејќи сите се движиме со поинакво темпо. Тоа што некој добил работа или се венчал пред тебе, не значи дека се тие подобри, поуспешни, талентирани или повеќе вредни за љубов.

Секој од нас ги заслужува овие работи. Сите можеме да оствариме се’ ова, ако доволно се потрудиме. Не ги прати патиштата на другите за да одредиш дали твојата временска црта е правилна.

Jey Shetty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: