Душата се чисти со љубов

Ако го отвориш срцето- ќе ти дојде љубов, ако го отпуштиш минатото- болката ќе исчезне. Ако го надминеш стравот- животот ќе ти направи подарок.

Ако се засакаш себе си- ќе ги засакаш сите. Ако кажеш благодарам од срце- во тебе радост ќе биде. Ако го прифатиш светот со душата своја- светот ќе те прифати тебе.

Ако не се брзаш во своите работи- веќе си успеал. Ако си подготвен да најдеш Ѕвезда- веќе си ја нашол. Ако си се запознал себе- си го запознал цел Универзум, ако си се прифатил себе си- си го прифатил Животот во целина.

Ако имаш доверба во Животот- во помудри, сакани раце си. Ако знаеш дека животот те води- веќе си победник. Ако се почитуваш себе- веќе си совршен, ако веруваш во себе- Животот е за тебе.

Клучот е во тебе. Животот е во тебе. И ти носиш одговорност за својот Живот, пред самиот себе. Ти си причина и последица.

Изборот е секогаш Твој.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: