Не си играј со туѓо срце, како со играчка

Имајте на ум дека навредата носи немир, додека разговорот носи мир. Ако сте лути на некој во својот живот, обидете се со разговор да ја разблажите својата навреденост- колку и да е тешко тоа да се направи!

Aко немаме желба за разговор и сме немоќни во битисувањето околу работите кои се тешки за нас, тоа ќе ги расипе односите меѓу луѓето.

Затоа, дури и ако чувствувате во себе дека има нешто што не можете да изговорите- само тргнете ја настрана таа неможност и кажете си себе си: ќе разговарам со својата сопруга, сопруг, љубовник, децата, за тие работи, бидејќи разговорот е начин за ослободување на енергија која ќе се насобере помеѓу луѓето и која ја создава сета напнатост и немир што ги уништува врските и односите.

Wayne Dyer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: