Не го носите својот терет, носете ги своите прилики, радост и надеж

Постои моќна вежба, многу едноставна, која почнав да ја користам пред многу многу години. Без оглед кој ќе го сретнам на патот, човек или инсект, првата мисла која ја упатувам е: ‘Ти посакувам среќа’.

Оваа идеја во потполност го менува тоа што се случува помеѓу вас и таа личност. Го зборувам тоа од лично искуство. Понекогаш е така тешко кога ќе го сретнете непријателот или кога ќе се најдете лице во лице со неочекувано тешка ситуација. И ова е многу корисна мисла која ве учи да не дозволите да ве совладаат негативни емоции.

Имате прилика да создадете простор околу себе. Кога гледаш како се појавуваат негативни емоции и пред да ја превземат контрола над тебе, имаш време да ги свртиш.

Променете го тоа, отпуштете, претворете во љубов! Ти посакувам среќа! Пробајте и ќе видите, како се’ во вашиот живот ќе се смени.

Ричард Гир

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: