Секогаш кажете што чувствувате и правете она што мислите

Љубовта кон себе е неизбежен факт на постоењето, таа е вистински почеток. Кога – тогаш ќе налетаме на неа. Таа има свои услови и ништо не треба да ѝ додаваме.

Таа е слободна и бара од нас, исто така да бидеме слободни. Таа рамнотежа е клучот што ја отвора вратата на безусловната љубов во нас. Затоа мораме да престанеме горделиво да инсистираме на докази за мали чуда, кои постојано ни чукаат на вратата на свеста и да ги ставаме на вага….сон или јаве.

Тие чуда, без сомневање, само треба да ги гушнеме веднаш, тука, на прагот на прифаќањето и да ги пуштаме во својот живот со насмевка на бебе кое штотуку го видело лицето на својата мајка.

Самата присутност на животот, фактот дека сме сега и овде е единствен доказ кој ни треба, кој одамна е одбранет со чинот на раѓање. Понатаму следува патување во непознато на кое сме тргнале неброено пати..

“Љубов во книга” – Нено Љубиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: