Сите битки во животот служат нешто да не’ научат

Ќе дојде денот кога ќе почувствуваш дека во се’ што те опкружува постои дел од тебе. Ќе сфатиш дека го наоѓаш сопствениот одраз во искуствата кои те обликуваат, како и во луѓето со кои се поистоветуваш.

Твоите предизвици ќе станат твоја секојдневна храна. Ќе се отвораш таму каде што другите се затворени, ќе нуркаш таму каде што другите со главата се над водата. Наместо да размислиш пред да делуваш, ти како светлина ќе патуваш по светот, покажувајќи им на луѓето дека срцето често е покорисно од мозокот.

Ќе доживееш чуда во моментите на осаменост, а кога ќе бидеш меѓу луѓето ќе ги одврзеш и најзаплетканите јазли меѓу нив. Ќе дојде денот кога ќе почувствуваш дека си дел од нешто што е поголемо од тебе, и дека оној ден, кога своето срце и своите дланки ќе ги свртиш кон горе, ќе го поплочиш својот сопствен пат, кој еднаш одамна Небото ти го намени.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: