Колку повеќе се гушкам себе си, се помалку ми треба ‘Јас можам’

Сега сум во точка од животот кога можам многу работи и токму затоа што со ‘можам’ се среќавам секој ден, се’ помалку ми треба. Всушност, ми теба токму колку што на мојата душа и’ треба.

Кројам некој свој свет исткаен од книга, море, тишина, природа, патување, луѓе кои ги сакам. Чувствувам дека очекувањата на егото, публиката и љубопитноста на светот околу себе пристојно ја задоволив и време е на животот, да му се предадам на начин кој во потполност го задоволува моето срце и моето битие на крајот на краиштата.

Очите со кои денес го гледам светот се реални и без розеви наочари, но и понатаму очи кои со погледот бираат да видат добро.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: