Многу работи би се случиле, само да ги кажевме гласно

Јас сум секогаш среќен. Дали знаете зошто? Затоа што никогаш не очекувам од никој ништо. Очекувањата секогаш се претвораат во болка.

Животот е краток, затоа сакај и почитувај го тој дар кој го имаш. Биди среќен. Насмевни се. Пред да почнеш да зборуваш- слушни. Пред да напишеш- размисли. Пред да потрошиш- заработи. Пред да се помолиш- прости. Пред да го повредиш другиот- почувствувај. Пред да почнеш да мразиш- сакај. Пред да умреш- живеј!

William Arthur Ward

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: