Не дозволувајте да се чувствувате лошо поради работите кои ги немате, туку потрудете се работите кои ги имате да ве прават среќни

Kirzanda Rodrigez, поранешен моден критичар и активна блогерка, почина како жртва на многу агресовен карцином, а ова се нејзините последни зборови:

‘Имам нов автомобил паркиран пред својата куќа која не може ништо да направи за мене, имам многу маркирана облека, обувки и торби кои ништо не можат да направат за мене.

Имам убаво средена куќа која ништо не може да направи за мене, имам пари на сметка кои ништо не можат да направат за мене.

Видете, јас моментално лежам во болничка постела, а можам да земам авион и да одлетам било кој ден во неделата, каде што ќе посакам, но дали тоа ќе ми помогне?

Затоа, не дозволувајте да се чувствувате лошо поради работите кои ги немате, туку потрудете се работите кои ги имате да ве прават среќни.

Ако немате покрив на куќата, што ви значи сиот мебел во неа. Најважните работи се живот и љубов, затоа потрудете се да уживате со оние кои ги сакате.

И понатаму размислувате што во фали за да бидете среќни? Ве молам тргнете! Не размислувајте, туку тргнете, направете нешто. Не чекајте ниту еден ден, ниту еден час, тргнете и направете тоа што сакате веднаш.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: