Не дозволете вашата среќа да биде заробеник. Вие можете да бирате дали сакате да живеете и доживеете

Не се потпирајте на другите луѓе и надворешните случувања за да бидете среќни. Незадоволството лежи, во процепот помеѓу она што имаме денес и она што мислиме дека ни е потребно.

Но, вистина е дека не треба да стекнеме ништо повеќе, за да бидеме задоволни, со она што веќе го имаме. Не ни треба ничија дозвола за да бидеме среќни.

Вашиот живот е величенствен, не затоа што некој така вели, или затоа што сме стекнале нешто ново, туку затоа што вие сте одлучиле така да гледате.

Не дозволете вашата среќа да биде заробеник. Вие можете да бирате дали сакате да живеете и доживеете. Штом престанете да ги сметате сите и секој одговорен за својата среќа, ќе бидете среќни. Ако не сте задоволни сега, никој друг не е виновен за тоа.

Превземете полна одговорност за својата сопствена среќа и веднаш ќе добиете можност да бидете посреќни. Застанете го непотребното барање на околности кои ќе ве направат среќни. Едноставно одлучете да ја почитувате величината на она што е во овој момент, а добрите услови ќе почнат да се движат околу задоволството кое го барате.

Поголемиот дел од вашата среќа или несреќа зависи од гледиштето, не од вашите околности. Дури иако работите не се совршени, токму сега, помислете на сета убавина која и понатаму е околу вас.

До добрата причина за насмевка не’ дели само еден мал чекор, една мисла; одлучете, да се приклучите на неа кога и да посакате.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: